Home
Donateurschap
Optredens
Kopen bij Bol.com
Vrienden loterij
Showrepetitie
Fotoalbum
Over FSH
Nieuwe muziek
Aanmelding donateur
Bestuur
Contact
Contributie
Repetities
Dirigent
Informatie / Nieuws
Instrumenten bij FSH
Majorette
Music-4 U
Muziekcommissie
Oud papier
Sponsors
Gastenboek
Contactformulier
Routebeschrijving
PrivacyverklaringAVG
Sponsorkliks


Historie

 van de Fanfare Showband Heiloo


Deze muziekvereniging is opgericht op 10 juni 1968, onder de naam Trompetterkorps Heiloo.
Een groep enthousiaste muzikanten ging aan de slag en behaalde al zeer snel een hoog niveau (zie het juryrapport van 26 mei 1969, hier kwam de band uit in de klasse superieure-ere afdeling en behaalde een mooie eerste prijs.)Dit was ook mede mogelijk omdat meerdere muzikanten thuis nog extra in kleine groepjes gingen oefenen.
De uniformen van de band werden zelf gemaakt door een aantal vrouwen. (het oude vertrouwde groen)Later werd dit het welbekende bordeaux-rood.
Bij zo’n mooi muziekkorps kon een majorettegroep niet ontbreken en zo werd in 1969 de majorette/twirlgroep opgericht. (uniform in de mode kleuren oranje en zwart) later de rode jurkjes (voor de miss een witte), de roze jurkjes, de grijze joggingpakken. Nu de zwart met groene jurkjes en de trainingspakken zwart, wit en bordeaux-rood).

De band en de majorettes behaalden mooie prijzen op concoursen maar ook samen hadden zij mooi showwerk.
Deze shows waren onder andere te zien bij wedstrijden en taptoes en ook tijdens het 12,5 jarig jubileum, dit werd gevierd met een taptoeshow aan de Pastoor van Muijenweg.
Het 25 jarig jubileum werd ook gevierd met een taptoe/concert, deze werd gehouden bij de kerk aan de Noordergeeststraat.

Dit korps heeft een aantal naamsveranderingen ondergaan, dit mede omdat de bezetting van het korps veranderde (ander soort instrumentarium), hieronder een overzichtje van alle benamingen:

  • Trompetterkorps Heiloo
  • TKH
  • Fanfare Showband THK
  • Fanfare Showband Heiloo
  • FSH

Dit korps was bekend in binnen en buitenland, zo ging de vereniging onder andere naar Duitsland,( voor de carnaval, muziekfestivals in Heide, Harrislee) Denemarken, Frankrijk (carnaval).
Maar vooral in ons eigen land een graag geziene gast.
In 1988 mocht het muziekkorps zelfs meedoen aan het wereld muziekconcours in kerkrade.
Ook mocht dat jaar de band met de majorettes voor en tijdens de (beker)voetbalwedstrijd van az haar kunsten op het veld laten zien.

Het Trompetterkorps had ook leuke acties, zo gingen de leden elke 4e zaterdag van de maand door plan zuid huis aan huis vragen of de mensen nog oudpapier hadden.
1 maal per jaar gingen de leden van het trompetterkorps langs alle deuren van Heiloo om closetpapier te verkopen, auto’s met opgebouwde speakers reden door de straten om de mensen te laten weten dat wij eraan kwamen.

Ook heeft dit korps meegewerkt aan de film: Ja zuster, Nee zuster (2002)
En waren zij te zien tijdens de landelijke intocht van sinterklaas(2003)                                    

Ook hebben een aantal leden van Fanfare Showband Heiloo  meegewerkt aan een studieproject van Thessa Meijer van de Hogeschool voor de Kunsten ( Utrecht) de korte film "op wie de regen valt" (2013)

 © Copyright 2019 Fanfare Showband Heiloo  |  showbandheiloo@gmail.com