Home
Donateurschap
Optredens
Kopen bij Bol.com
Vrienden loterij
Showrepetitie
Fotoalbum
Over FSH
Instrumenten bij FSH
Majorette
Music-4 U
Muziekcommissie
Oud papier
Sponsors
Gastenboek
Contactformulier
Routebeschrijving
PrivacyverklaringAVG
Sponsorkliks


Informatie over de Majorette van Fanfare Showband Heiloo

 

Per 20 augustus 2020 gaat de training avond van vrijdagavond naar donderdagavond.

Tijden van 18.30 tot 20.30 locatie sporthal Capelacker ( kerkakkers 1a 1852 GA Heiloo)

Even voorstellen,

Wij zijn Ciska Tromp en Wendy van Gijlswijk.

En wij geven les aan de majorettegroep.

 

Wie zijn wij en hoe zijn wij bij de majorettes gekomen:

Wendy:

Ik ben Wendy, geboren in 1976, in het dagelijks leven werk ik als verpleegkundige in een woonvorm voor mensen met een beperking. Ik geef aan 2 majoretteverenigingen les. (in Heiloo en Driehuis)

 

Na een logeerpartijtje bij mijn nichtje, die toen net bij de majorettes was, was ik helemaal verslaafd aan die majorettestok. De fanfare was voor ons geen vreemde, want mijn vader was in de begin periode van de club erg actief als slagwerker. (er liep toen ook nog meer familie bij de fanfare rond)

Dus mocht ik van mijn ouders een kijkje gaan nemen bij de majorettes. En tja toen sloeg de besmetting helemaal over, lid geworden en nooit meer weggegaan. Al snel werd ik miss-majorette en mocht ik langer blijven trainen samen met mijn “juffen”.

Ook mocht ik helpen bij het aanleren van draaitjes met de stok aan nieuwe leden, dit vond ik geweldig. Het was dan ook eigenlijk van zelfsprekend dat ik, toen mijn “juffen” besloten te stoppen, ik het “stokje” over zou nemen. Op een gegeven moment had ik het zo druk met lesgeven dat ik wel wat hulp kon gebruiken en toen heb ik Ciska gevraagd om mij te komen assisteren.

Al vanaf 1987 ben ik bij de majorettes van deze geweldige club en ik kan het nog jaren volhouden.

 

 

Ciska:

Ik ben Ciska, geboren in 1982 en in het dagelijks leven werk ik als administratief medewerker. Ik geef op de maandagavond les samen met Wendy aan de jeugd, middengroep en senioren. Bij de laatste groep doe ik zelf ook mee op wedstrijden/concoursen.

 

In 1990 ben ik lid geworden van de Fanfare Showband Heiloo. Ik was eindelijk 8 jaar, toen nog de minimum leeftijd, en mocht eindelijk mee gaan trainen. Daarvoor liep ik altijd mee tijdens optredens achter de muziek aan, waar mijn ouders destijds ook bij zaten. Doordat ik tijdens deze optredens in de pauze snel naar de majorettes rende om een stok te bemachtigen had ik al het een en ander geleerd en pakte ik het snel op. Het eerste optreden was al in het najaar. Concours Enschede, de lambada met pompoenen samen met de band. Super trots was ik.

 

Na een aantal jaren stopte de reserve miss majorette en moest er een nieuwe gekozen worden. Dat werd ik. Alleen Wendy miste nooit een optreden, maar ze liet me af en toe tijdens optredens toch voorop lopen. Verder deden Wendy en ik ook tijdens de donateursconcerten een duo show samen, welke we zelf verzonnen zonder hulp van de instructie.

 

In 2002 ben ik gestopt, omdat bijna iedereen van mijn groepje/leeftijdgenoten stopte. Vond het toen jammer, maar zag het niet zitten om als enige grote door te gaan. Rond 2005 heeft Wendy mij gevraagd om weer terug te komen en samen met haar de instructie te gaan verzorgen. We hebben samen de wedstrijdgroep senioren vanaf 16 jaar opgestart, waar we het eerste jaar met 14 meiden stonden. Nu zijn we bezig met een middengroep om de overgang van jeugd naar senioren wat minder groot te maken, zodat de doorstroming beter wordt.

 

 

Wij vinden het erg leuk om onze kennis en vaardigheden over te brengen, wij hopen ook dat wij dit nog jaren kunnen blijven doen.

Hebben wij jou nieuwsgierig gemaakt? Kom gerust een keertje kijken!

De minimale leeftijd is al vanaf 7 jaar!

zie voor de oefenlocatie het kopje routebeschrijving.© Copyright 2019 Fanfare Showband Heiloo  |  showbandheiloo@gmail.com